Retourneren

Is je aankoop niet helemaal wat je in gedachten had?
Geen probleem!

Indien je het item wilt retourneren dient deze in de originele staat te zijn, inclusief labels, verpakking en tags bevestigd aan het item. 

Wij nemen geen items retour wanneer:

- Er is getracht een item zelf te repareren

- De artikelen ruiken (naar bijvoorbeeld rook, eten of parfum)

- Het item te laat geretourneerd wordt.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden.

Mocht het product of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Hoe werkt het retourneren?
1. Meld je retour aan via klantenservice@mayaromee.nl
2. Vul het retourformulier volledig in.
3. Stop het retourformulier in je pakket en pak het pakket goed in.
4. Koop een verzendlabel (aangeraden met track & trace) via een verzendmaatschappij en verstuur het pakketje op.

1. Aanmelden van je retour
Bij ons heb je het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst van je pakket, je retour aan te melden. Dit geldt ook voor afgeprijsde items. 

Een retour aanmelden doe je door een mail te sturen naar klantenservice@mayaromee.nl.
In deze mail schrijf je het volgende:
- dat je het artikel wilt retourneren;
- je naam;
- ordernummer;
- artikelnaam;
- de eventuele reden.

Let op: deze mail dient verstuurd te zijn binnen 14 dagen na ontvangst van het pakket. Deze 14 dagen gaan in op de dag nadat je jouw bestelling hebt ontvangen. Dit geldt ook als iemand anders het pakket voor jou in ontvangst heeft genomen of wanneer het pakketje op een afhaallocatie is bezorgd.

2. Retourformulier volledig invullen
Na het versturen van de mail, heb je nogmaals 14 dagen om het pakket retour te sturen. Vul het retourformulier volledig in en stop deze in je pakket. Het retourformulier heb je gekregen bij je bestelling, zodra je deze kwijt bent kun je deze printen via het kopje ''retourformulier'' onderaan onze website. Indien je geen printer hebt is het mailen van het retourformulier ook goed.

Let op: de retourkosten zijn wel voor jouw eigen rekening. Deze retourkosten bedragen circa € 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. 

3. Verzenden van je pakket

Wij raden aan om het pakketje met een track & trace code te verzenden (ook wanneer een pakketje door de brievenbus past). Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Zonder bewijs van verzending met een track & trace code kunnen wij kwijtgeraakte retouren helaas niet terug betalen. Bewaar altijd goed de track & trace code totdat je van ons een bevestiging hebt ontvangen dat de retour in goede orde bij ons is aangekomen.

Het pakket kan je retour sturen naar:

 

Maya Romee

Minervaweg 14

2624 BZ

Delft

 

Belangrijk! Het is momenteel erg druk bij alle vervoerders dus zorg ervoor dat je jouw retourzending op tijd verstuurd.

Terugbetalingsbeleid 
Wij zullen het betaalde bedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen na aanmelding van het retour via de mail, het geretourneerde product terugbetalen, m
its het product reeds door ons in goede orde retour ontvangen is. Mocht het product beschadigd zijn en/of gebruikssporen bevatten, kunnen wij deze niet meer retour nemen. Wanneer de verpakking meer beschadigd is dan nodig, kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

In het geval van een gedeeltelijke retourzending, vergoeden we alleen de kosten van het geretourneerde product. We betalen je terug met dezelfde betaalmethode waarmee de oorspronkelijke betaling is gedaan. 

Vragen?
Is er iets niet helemaal duidelijk of heb je ergens vragen over?
Wij helpen je graag! 

Van maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur zijn wij bereikbaar via Whatsapp, 
e-mail of via privé berichten op onze social media kanalen. Wij streven ernaar om binnen twee werkdagen een reactie te geven op je bericht.

Whatsapp: +316  10774653
E-mail: klantenservice@mayaromee.nl

Instagram: @mayaromee
Facebook: @mayaromee